Golfen in Indonesië

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië, is gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Andere landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren.

Jaarlijks bezoeken velen één of meer Indonesische eilanden. Bali is verreweg de populairste bestemming onder de toeristen. Op de voet gevolgd door Java en Sumatra. Trekpleister van het cultureel georiënteerde Java is de Borobudur, het grootste Boeddhistische tempelcomplex ter wereld. Sumatra is vooral geliefd vanwege haar spectaculaire flora en fauna. De regenwouden op het ‘Eiland van Goud’ bieden onderdak aan vele orang oetans, olifanten, neushoorns en zelfs tijgers.

Combineer uw bezoek aan Indonesië met het spelen van één van de 10 prachtige golfbanen die het land rijk is. De banen lopen door prachtig landschap en de geweldige ontvangst en service die de golfbanen u bieden zullen er voor zorgen dat u een unieke golfervaring rijker naar huis kan terug keren.

bali-hai-golf-club-x-470497

Bali

Als u geland bent op Bali en u hebt al een klein stukje gereden dan staat u al midden in de...

Meer informatie

Klimaat

Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar in het zuidoosten Azië. Deze voormalige Nederlandse kolonie is vrijwel geheel tropisch. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat. De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat is omdat deze regio's een duidelijker onderscheid hebben in een nat en een droger seizoen hebben waarbij de droogste maand wat betreft hoeveelheid neerslag onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken. Het regenseizoen loopt van November tot April.