Golfen in Luxemburg

Luxemburg, gelegen in het westen van Europe en grenzend aan België, Frankrijk en Duitsland, heet officieel het GroothertogdomLuxemburg. Met een oppervlakte van 2.586 km² en iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de EuropeseUnie. De hoofdstad en grootste stad van het land is het gelijknamige Luxemburg.

Gezien de korte afstand met België, Nederland, Frankrijk en Duitsland is het een prima bestemming om een korte periode door te brengen om de prachtige natuur te bezichtigen, de rijke cultuur van het hertogdom te bewonderen of gewoon om een paar dagen heerlijk te golfen op één van de 6 golfbanen die Luxemburg rijk is.

0-clervaux-101021-v1

Clervaux

Clervaux is een stad in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg. De stad is de hoofdstad van...

Meer informatie

Klimaat

Luxemburg heeft over het algemeen net als België en Nederland een gematigd zeeklimaat, maar omdat het land wordt beschut door de Ardennen neigt het klimaat ook iets naar een continentaal klimaat toe te gaan. In het zuiden is het iets warmer dan in het noorden van het land. De gemiddelde jaartemperatuur is ongeveer 8°C. Er valt jaarlijks gemiddeld 740 mm neerslag. In het zuiden valt er minder neerslag dan in het noorden van het land. De maanden mei en juni zijn het zonnigst, maar juli en augustus zijn het warmst. In augustus en december valt de meeste neerslag.