Golfen in Maleisië

Door de  oneindige schoonheid van Maleisië trekken al eeuwenlang reizigers  naar dit land om hun geluk te zoeken of om een plaats te vinden waar zij zich kunnen vestigen. Gebruiken en talen afkomstig uit alle delen van de wereld hebben zich vermengd met de rijke traditie van de inheemse bevolking tot een diverse en fascinerende cultuur.

De zon schijnt altijd in Maleisië, zodat men er het hele jaar door op vakantie kan. Maleisië beschikt over een uitgebreid net van spoorwegen (in West-Maleisië) en wegen en is goed bereikbaar per vliegtuig. Door de politieke stabiliteit en de snel groeiende economie is het een aantrekkelijk vakantiebestemming geworden.

Ook voor golfers is Maleisië een waar paradijs.  Er liggen zowat 200 golfterreinen verspreid over de steden, hooglanden, eilanden en stranden. Het tropische klimaat laat toe dat men het hele jaar door golf kan spelen. Er zijn zelfs enkele plaatsen waar men 's nachts kan spelen op verlichte terreinen. De greenfees zijn bescheiden, caddies vind men in overvloed en ook uitrustingen kan men overal gemakkelijk huren.

golf-mines-panoramic

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners en...

Meer informatie

Klimaat

Maleisië ligt dicht bij de evenaar en er heerst dan ook een overwegend tropisch klimaat. De temperaturen zijn het hele jaar door hoog, gemiddeld 28°C in de laaglanden bij de kust. Alleen in de bergen heerst er een iets koeler klimaat. De luchtvochtigheid is hoog, gemiddeld 80 procent. De noordoost moeson waait over de Zuid-Chinese Zee van oktober tot maart en zorgt voor hevige regenval aan de oostkust van West-Maleisië, Sarawak en Sabah. Kedah en Perlis, die te ver naar het noorden liggen om invloed te ondervinden van de noordoost moeson, kennen in deze tijd een droge periode. De zuidwest moeson tussen mei en september zorgt voor droger weer in het hele land, met uitzondering van de westkust, waar wel enige regen valt in de tijd van het jaar. Zelfs gedurende de natste maanden regent het zelden de hele dag, maar toch kan het voor ongemak zorgen tijdens een trektocht of safari.