Golfen in Mexico

Mexico, officieel de Verenigde Mexicaanse Staten, is een land in Noord-Amerika, grenzend aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Ook enkele eilanden behoren tot Mexico. Mexico is een federale republiek bestaande uit 31 staten en het federaal district, oftewel de hoofdstad Mexico-Stads. De meest gesproken taal is het Spaans, waarmee Mexico het grootste Spaanssprekende land ter wereld is. De geschiedenis is in Mexico overal voelbaar. Na de Olmeken, de Maya's en de Azteken zijn de invloeden van de Spanjaarden duidelijk aanwezig met hun geloof en tradities.

In de grotere badplaatsen als Cancun, Playa del Carmen, Acapulco en Puerto Vallarta vind je veel luxe all-inclusive resorts. De resorts liggen vaak direct aan het strand en de zee en net even buiten het centrum in een speciale hotelzone. Het is dan ook bij deze grote resorts dat u de meeste golfbanen zal vinden. De banen zijn ontworpen door bekende designers en voorzien van alle oefenfaciliteiten die u van een top golfbaan mag verwachten. Bij de meeste golfbanen is het verplicht om een buggy te huren maar de prijzen hiervoor zijn zeer schappelijk.

blue-cancun-mexico-1920x1080-1

Cancun

Cancun onderscheidt zich als de enige Caraïbische bestemming waar de infrastructuur, modern...

Meer informatie

Klimaat

Het klimaat van Mexico loopt door de grote verscheidenheid aan landschappen per plaats erg uiteen. De Kreeftskeerkring volgt ongeveer de grens van de tropische en de gematigde zone. Onder de keerkring zorgen het reliëf en de hoogte voor de voornaamste klimaatverschillen. De verschillen qua temperatuur over de verschillende jaargetijden zijn er klein, maar er is wel een regenseizoen dat ongeveer overeenkomt met de zomermaanden. Yucatán en de staten Tabasco, Chiapas, Veracruz en Oaxaca kennen voor een groot deel een tropisch regenwoudklimaat. Ten noorden van de kreeftskeerkring zijn de meeste gebieden met een woestijnklimaat te vinden, hoewel de kustgebieden en het noordoosten een zeer gematigd klimaat hebben. De centrale hoogvlaktes kennen de meest gematigde klimaten, en het is dan ook hier dat de meeste grote steden zich bevinden.