Golfen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig land om te bezoeken vooral voor de geweldige natuur. De oceaan, bergen, wijngaarden, stranden en vlaktes in de omgeving van Kaapstad zijn adembenemend. De golfbanen in Zuid Afrika liggen dan ook op de meest mooie plekken.

Wij bieden u een aantal gebieden met prachtige hotels en lodges gelegen nabij een aantal golfbanen of met golfbanen op het eigen terrein. Naast het golfen is er in Zuid Afrika meer dan genoeg te doen zoals safari’s, de prachtige stranden bezoeken, diverse wijnen proeven op één van de vele wijngaarden of dineren in één van de top restaurants die u op vele plaatsen in Zuid Afrika tegen komt.

Ook bestaat de mogelijkheid om een reis langs de garden route te maken, beginnende in Kaapstad, langs Hermanus en George met als eindpunt Plettenberg, een fantastische route die u voert door een prachtig landschap, kleine dorpjes en uitgestrekte vlakten. U kunt zelf bepalen hoe lang u waar wil blijven en waar u wilt golfen. We maken graag een reisvoorstel op maat voor u.

links20220final

George

George is een Zuid-Afrikaanse gemeente aan de zuidelijke rand van de Outeniquabergen. De...

Meer informatie

arabella8par5

Hermanus

Hermanus is gelegen op ongeveer 2 uur rijden van Kaapstad en heeft de bezoekers veel te bieden....

Meer informatie

capetownpanoramafromtablemountain

Kaapstad

Kaapstad is beroemd door zijn fantastische locatie en de beroemde Tafelberg. Deze stad is een...

Meer informatie

pict0047

Plettenberg

The Garden Route waaraan Plettenberg ligt is Zuid Afrika’s golf Mecca. Geen enkel ander deel...

Meer informatie

Klimaat

Zuid-Afrika heeft verschillende klimaatzones. Het noorden, westen en grote stukken van het centrale deel van Zuid-Afrika hebben te maken met relatief warme klimaatzones zoals een warm woestijnklimaat (noordwesten), warm steppeklimaat (noorden), koud woestijnklimaat (westen en delen van midden van het land) en een koud steppeklimaat (zuidelijke binnenland). In het oosten en langs de kust vind je voornamelijk land- en zeeklimaten zoals het gematigd savanneklimaat. Het winterseizoen in Zuid-Afrika loopt van juni tot en met augustus. Dit zijn de koelste en met uitzondering van het zuidwesten (de Kaap) de droogste maanden. Landinwaarts is 's nachts vorst en sneeuw mogelijk, zeker in de hoger gelegen gebieden. Overdag lopen de temperaturen dan echter meestal weer op naar waarden van tegen de twintig graden. In het noordoosten is het in de winter het warmste. Het Krugerpark heeft in de koelste maanden nog altijd gemiddelde maximumtemperaturen van rond de 26-27 graden. 's Nachts kan het dan wel redelijk afkoelen tot enkele graden boven het vriespunt. Wie in de winter een strandvakantie wil houden in Zuid-Afrika is aangewezen op de kustplaatsen van de regio Kwazulu/Natal. Door de warme golfstroom blijft het zeewater hier aangenaam warm met temperaturen tussen de 21 en 24 graden. Ook de luchttemperaturen van ruim twintig graden en een groot aantal zonne-uren maken een verblijf langs deze kust gedurende de Afrikaanse winter tot een aangename vakantie. Het zomerseizoen in Zuid-Afrika loopt van december tot en met februari. In het noordwesten is het dan heet. In het woestijngebied grenzend aan de oostelijke kant van Namibië lopen de temperaturen overdag gemakkelijk op tot zo'n 34 tot 38 graden. Ook in het uiterste noorden, tegen de grens met Zimbabwe aan, kan het flink heet worden. Het Krugerpark is in deze periode ook zeer warm (ruim dertig graden overdag) in combinatie met een redelijke kans op regen en een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. In deze periode zijn ook de malariamuggen actief in het oosten van Zuid-Afrika. Het malariaseizoen loopt van oktober tot en met mei en beslaat de oostelijk strook vanaf het drielandenpunt Botswana-Zimbabwe-Zuid Afrika tot en met halverwege het kustgebied tussen Swaziland en Durban. Het Krugerpark is hierbij inbegrepen en is daarmee het enigste grote natuurpark van Zuid-Afrika met het risico op malaria.