Golfen in Schotland

Schotland is een voormalig koninkrijk en vormt met Engeland, Noord-Ierland en Wales één soevereine staat: het Verenigd Koninkrijk. Het omvat het noordelijk deel van het eiland Groot-Brittannië en grenst in het zuiden aan Engeland. De hoofdstad van Schotland is Edinburgh. Schotland is terecht beroemd om zijn ongelooflijke landschappen, maar het is de gastvrije bevolking die daar nog een schepje bovenop doen met een hartelijk welkom, een geweldig gevoel voor humor, een prachtige cultuur en een ongekende levenslust.

De golfgeschiedenis en -cultuur zijn meer dan 600 jaar oud en Schotland wordt algemeen erkend als de bakermat van het golfspel. Nergens anders ter wereld vindt u zo'n rijkdom aan traditie en erfgoed. En het beste van alles: golfen in Schotland geeft u meer dan waar voor uw geld. Er zijn ruim 550 golfbanen die de moeite van het ontdekken waard zijn, van de bekende top banen waarop de grote kampioenschappen worden gespeeld als onbekende pareltjes. Schotland is een must voor elke golfer.

carn18th

Angus

Angus is de thuishaven voor een aantal van de allerbeste golfcourses in Schotland en misschien wel...

Meer informatie

21633151

Fife

Het kleine schiereiland Fife biedt meer dan 45 beroemde, historische en uitdagende golfbanen. Een...

Meer informatie

queen-s-view-loch-tummel-perthshire-scotland-5-oct-2010-flickr-phillipc

Perthshire

Perthshire is gelegen in het gebied waar de Highlands en Lowlands duizende jaren geleden...

Meer informatie

Klimaat

Het klimaat in Schotland wordt mede bepaald door de richting waarin de Schotse bergen liggen en wordt, naast de sterke zuidwestelijke winden, sterk beïnvloed door de Atlantische Oceaan. Die zorgt ‘s winters in de lagere delen voor vrij zachte temperaturen. Kouder wordt het in de winter op de hoogvlaktes, in de bergen en aan de noordelijke kusten. In januari ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 3-5°C en ’s nachts onder het vriespunt en de hoger gelegen bergen blijven dan maanden met sneeuw bedekt. De zomers zijn over het algemeen vrij koel: de gemiddelde temperatuur in de maand juli is 13-15°C, maar ’s middags loopt deze vaak op tot boven de 20°C. Het wordt zelden warmer dan 24°C. De meeste regen valt in de westelijke bergachtige gebieden, waar de zuidwestelijke winden zeer vochtige lucht van de Atlantische Oceaan meevoeren.