Golfen in de Dominicaanse Republiek

Met een grote hoeveelheid aan golf courses van wereldklasse omgeven door prachtig ongerepte natuur, een adembenemende kustlijn en prachtig groene fairways ontwikkeld de Dominicaanse Republiek zich tot een topbestemming voor golfers. Vele bekenden uit sport en politiek uit de gehele wereld zijn hier reeds geweest om op één van de 28 golf courses te spelen ontworpen door o.a. Pete Dye, P.B. Dye, Jack Nicklaus, Robert Trent Jones Sr., Gary Player, Tom Fazio, Nick Faldo, Nick Price and Greg Norman.

Bezoekers van de Dominicaanse Republiek hoeven zelfs hun golfclubs niet mee te nemen, op alle golfbanen kan u een goede set golfclubs huren tegen een redelijke prijs. Ook voor golflessen bent u hier aan het goede adres, de banen beschikken over erkende golf professionals die u graag de fijne kneepjes van het spel bijbrengen.

punta-cana-beach

Punta Cana

De oostkust van de Dominicaanse Republiek is de meest bezochte regio van het  Caribisch...

Meer informatie

Klimaat

De Dominicaanse Republiek heeft voor een groot deel een tropisch savanneklimaat. Het noordoosten van het land heeft een tropisch regenwoudklimaat vanwege de regenval gedurende het hele jaar. De temperaturen liggen in deze gebieden overdag het gehele jaar tussen de 28 en 33 graden Celsius en 's nachts daalt de temperatuur zelden onder de twintig graden, met uitzondering van de hoger gelegen gebieden in het binnenland. Het zuidwestelijke puntje van de Dominicaanse Republiek heeft een warm steppeklimaat (type Bsh). Dit vanwege de aanzienlijk lagere neerslaghoeveelheden die in dit gebied vallen. De Dominicaanse Republiek is één van de populairste zonbestemmingen buiten Europa vanwege het uitstekende weer, de vele mooie hotels en de adembenemende stranden. De tropisch witte stranden bij Punta Cana en Bavaro behoren zonder enige twijfel tot de mooiste van het Caribisch gebied en zelfs van de hele wereld.