Golfen in Marokko

Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Het land vormt een poort naar het Afrikaanse continent en is de toegangspoort tot Europa vanuit Afrika. Marokko heeft een constitutionele monarchie. De huidige koning is Mohammed VI, die in 1999 de troon besteeg. De hoofdstad van het land is Rabat, gelegen aan de rivier Bou Regreg. De grootste en belangrijkste stad van Marokko is Casablanca.

De laatste jaren heeft Marokko zich ontwikkeld tot een populaire reisbestemming voor mensen uit de gehele wereld. Het land heeft het hele jaar door zonneschijn en het klimaat is er uitermate geschikt voor toerisme. Ook als golfbestemming timmert Marokko stevig aan de weg met ruim twintig golfbanen. Wij bieden u Agadir, Marrakech, Casablanca en Essaouira als bestemming aan, waarbij Agadir door het zachte klimaat gedurende de wintermaanden één van de best bezochte bestemmingen is

fairmont-taghazout-slide-3-1

Agadir

Met een kustlijn van 20 kilometer met een prachtige baai is Agadir één van Marokko's...

Meer informatie

mazagan-beach-resort-aerial-595

El Jadida

El Jadida is een havenstad aan de Atlantische kust van Marokko, in de gelijknamige provincie El...

Meer informatie

essaouira-golf

Essaouira

Essaouira is een kuststad in het westen van Marokko, gelegen aan de Atlantische Oceaan ten...

Meer informatie

marrakech-sunset-marokko

Marrakech

Marrakech is één van de grootste steden van Marokko ook wel bekend als de Rode Stad...

Meer informatie

Klimaat

Het klimaat in Marokko is erg gevarieerd. Door de verschillen in de landschappen van Marokko, is ook het klimaat per regio anders. Zo kent men in Marokko onder andere een woestijnklimaat, een Middellandse Zeeklimaat en een steppeklimaat. In de bergen van Marokko is het zelfs mogelijk om te skiën. Doordat Marokko langs de noordelijke kust een Middellandse Zeeklimaat kent, is dit gebied het populairst bij toeristen. Ook in de winter kan men hier met een gerust hart op vakantie gaan, want zelfs dan zal het kwik niet verder dalen dan 18C . Ook het westen van Marokko is warm, dit grenst voor een groot deel aan de Sahara en het woestijnklimaat dat dit meebrengt zorgt het hele jaar door voor hoge temperaturen.