Griekenland

Griekenland is één van de meest populaire vakantiebestemmingen als  het gaat om een zonvakantie. Jaarlijks vliegen velen landgenoten naar de zonovergoten Griekse eilanden zoals Kreta, Kos, Rhodos, en Corfu. Cultuurliefhebbers kiezen ook geregeld voor hoofdstad Athene als reisbestemming voor een stedentrip. De aantrekkingskracht  zit hem in een combinatie van de cultuur, het zonnige weer in de zomer en de relatief korte vliegafstand. De authenticiteit van de eilanden zorgt ervoor dat reizigers iedere keer weer verrast te worden door de schoonheid van het landschap en haar bevolking.

Als golfbestemming staat Griekenland niet echt bekend maar toch zijn er een aantal plaatsen waar u uw zonvakantie kan combineren met een rondje golf. Aan de Costa Navarinno ligt zelfs een prachtig golfresort met twee 18-holes banen voorzien van alle facilitieten. Een nadeel is echter de bereikbaarheid, de vlucht naar dit deel van Griekenland zijn altijd met een tussenstop.

cover-the-bay-course-panoramic-view-loch-41

Costa Navarino

Costa Navarino is de nieuwe mediterrane topbestemming in de Griekse regio Messinia in het...

Meer informatie

Klimaat

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winters periodes voorkomen van kou en winterse neerslag. In sommige delen van Griekenland is het zelfs mogelijk om te wintersporten.