Golfen in Turkije

Geen land is zo verrassend en veelzijdig als Turkije. Denk aan prachtige uitgestrekte stranden en pittoreske baaien, ongelooflijk rijke cultuur, sportieve en avontuurlijke uitdagingen, bruisende steden, een heerlijke keuken en de gastvrije bevolking die iedere bezoeker warm welkom heet. Turkije is een vakantieland waar je je snel thuis voelt.

Turkije werd door de Global Golf Tourism Organisation al eens uitgeroepen tot ’s werelds beste golfbestemming. Bovendien heeft het land met Belek één van de snelste groeiende golfbestemmingen in Europa en Azië. De badplaats telt inmiddels vijftien banen waar het hele jaar gespeeld kan worden. Er is veel variatie en keuze. De golfcourses zijn ontworpen door internationale golfbaanarchitecten zoals David Faherty, Nick Faldo en Michel Gayon. Ook staan er nieuwe banen gepland voor Istanbul, Ankara, Cappadocië, Bodrum en Muğla.

De meeste golfbanen zijn in dennen- en pijnboombos aangelegd. De ontwerpen worden geroemd en levert veel uitdagingen op. Zo heeft menig baan smalle fairways en uitdagende roughs. Sommige banen strekken zich zelfs uit tot aan het strand en de zee.  De meeste clubs hebben speciale academy courses laten aanleggen voor beginners.

Belek ligt 30 kilometer ten oosten van Antalya en het stadje heeft al bijkomend voordeel dat het tevens een goede bestemming is voor zon- en cultuurvakanties. Ook wie niet golft, heeft het hier prima naar zijn zin. Door reisorganisaties en golfhotels worden verschillende arrangementen aangeboden. Het is raadzaam om de golfbaan van tevoren te reserveren, om zeker te zijn van de gewenste starttijden.

nelek-1

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra staat bekend om haar golf resorts, maar is ook een ideale uitvalsbasis om...

Meer informatie

Klimaat

De zee van Marmara en de Egeïsche en Middellandse zeekusten hebben een typisch mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters. De Zwarte Zeekust is bekend om haar warme zomers en zachte, relatief regenachtige winters. In Centraal Anatolië heerst een steppen klimaat met hete, droge zomers en koude winters. Oostelijk Anatolië heeft lange, koude winters met sneeuw en zachte zomers. Zuidoost Anatolië wordt beheerst door hete zomers met zachte regenachtige winters.