Golf in Italië

Italië is een zeer populair vakantieland en begint zich ook steeds meer te ontwikkelen tot top golfbestemming. Voor Belgen behoort Italië steevast tot de topbestemmingen als het neerkomt op zonvakanties, stedentrips, cultuurvakanties en nu dus ook de golf vakanties. De combinatie van golf, cultuur en heerlijk eten is wat zo aantrekkelijk is aan een vakantie in Italië, daarnaast is de goede bereikbaarheid ook een absoluut voordeel.

De afgelopen jaren was vooral Toscane gewild bij de golfers, nu beginnen ook andere delen van Italië zich als absolute topbestemming te ontwikkelen. Wat te denken van Sicilië met de prachtige golfbanen van Vendure en Donnafugata, het levendige Napels met z’n perfecte klimaat en de regio Emilia Romagna met vele strandhotels die prima zijn te combineren met een aantal dagen golfen.

reggio-emilia-profilo-panorama

Emilia Romagna

De portieken die beschutting en schaduw bieden als u zich een weg baant door de straten van het...

Meer informatie

120515-riva-14

Garda Meer

Het prachtige Garda Meer is het schoonste meer van Italië en sedert decennia één...

Meer informatie

lake-como-world-hd-wallpaper-1920x1080-8693

Lombardije

Ervaar een magische golfvakantie met gerenommeerde golfbanen verspreid over de heuvels rond de...

Meer informatie

8-020

Sicilië

Sicilië, een eiland in de Middellandse Zee is een absolute topbestemming voor uw vakantie en...

Meer informatie

dusk-in-firenze

Toscane, Umbrië & Ligurië

Toscane, Umbrië  en Ligurië, een veel bezochte regio in Italië staat...

Meer informatie

Klimaat

Italië heeft een redelijk gevarieerd klimaat, waarbij er vooral in het voorjaar en najaar flinke contrasten binnen het land voor kunnen komen. Ook heeft het weer dan lokaal een zeer wispelturig karakter, zoals bijvoorbeeld aan het Gardameer waar het begin mei de ene dag 13 graden en zeer nat kan zijn en twee dagen later het hoogzomer lijkt met zonnig weer en temperaturen van vijfentwintig graden of zelfs nog iets hoger. De zomermaanden zijn in vrijwel heel Italië overwegend droog en zonnig. Het is dan warm tot zeer warm, waarbij vooral ten zuiden van Rome de kans op een hittegolf met temperaturen tot rond de veertig graden mogelijk is. Toeristen die de Italiaanse meren in het noorden opzoeken moeten ook hartje zomer rekening houden met een zomerse regen- of onweersbui. De winters in Italië zijn mild in het zuiden en centrale deel van het land.