Emilia Romagna

De portieken die beschutting en schaduw bieden als u zich een weg baant door de straten van het oude centrum van Bologna en de oneindige, veelkleurige zee van paraplu's op de zonnige stranden van Romagna. De stad, die is modern, dynamisch en rijk, maar toont nog steeds zijn menselijk gezicht en de schijnbaar eindeloze kustlijn druk met toeristen die getrokken worden door het onweerstaanbare trio van zon, zee en plezier.

Dat is Emilia-Romagna en nog veel meer, te beginnen met zijn bijzondere historische, artistieke en culturele erfgoed. Emilia-Romagna is één van de rijkste regio's van Italië met een gigantische schat aan architectonische juweeltjes en artistieke meesterwerken, beroemde oude universiteiten en moderne centra van artistieke en culturele leren. In Bologna, de zetel van de oudste Italiaanse universiteit (elfde eeuw), zijn talloze monumenten van grote artistieke waarde. Enkele voorbeelden zijn de oude en spectaculaire Asinelli en Garisenda Towers, het Piazza Maggiore, met zijn grote middeleeuwse gebouwen en de gotische basiliek van Saint Petronius, waar Karel V tot keizer werd gekroond in 1530.

Buiten Bologna, zijn er een aantal plaatsen die je niet mag missen. Deze omvatten de Byzantijnse meesterwerken van Ravenna, de middeleeuwse doopkapel van Benedetto Antelami in Parma, de Malatesta Tempel in Rimini, de Romaanse kerk van San Mercuriale in Forlì, de oude Palazzo Comunale in Piacenza, de zeventiende-eeuwse Heiligdom van Madonna della Ghiara in Reggio Emilia, de prachtige Estense Art Gallery in Modena, en de harmonieuze en het perfect bewaard gebleven oude centrum van Ferrara.

En niet te vergeten het eten in Emilia Romagna, ga naar één van de restaurants en geniet van de fantastische keuken uit deze streek gebaseerd op lokale producten met uitmuntende wijnen.

En bovenal is er golf, tal van top golf, op de dagen en op de tijden die u wilt, dankzij de 25 schitterende Championship courses die dicht bij elkaar liggen en klaar zijn om u 365 dagen per jaar te verwelkomen en waar u de prachtige uitdaging van een nieuwe course iedere dag kunt beleven.

Al deze dingen zijn onderdeel van golf in Emilia Romagna... meer dan alleen een vakantie!

lepalme27538
Vanaf
1300,-

Italië, Emilia Romagna

Hotel Le Palme

Retourvlucht Bologna, huurauto Cat B voor 5 dagen, 5 nachten verblijf in een double room op basis van logies en ontbijt en 5 greenfees per persoon.

Meer informatie

322199904
Vanaf
1485,-

Italië, Emilia Romagna

Marepineta Resort

Retourvlucht Bologna, huurauto Cat BB per 2 personen voor 5 dagen, 5 nachten verblijf in een double room op basis van logies & ontbijt inclusief 3 greenfees per persoon

Meer informatie

riviera-1
Vanaf
1315,-

Italië, Emilia Romagna

Riviera Golf Resort

Retourvlucht Bologna, huurauto Cat B voor 5 dagen, 5 nachten verblijf in een green suite op basis van logies en ontbijt en 3 greenfees per persoon.

Meer informatie