Golfen in Egypte

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en begint zich steeds meer tot een populaire golfbestemming te ontwikkelen. Vooral de gebieden aan de Rode Zee zoals Soma Bay, Hurghada en El Gouna zijn reeds goed gekend door de golfers. Dat heeft het vooral te danken aan het perfecte klimaat in de herfst, winter en voorjaarsperiode. Dankzij het milde woestijnklimaat komt regen zelden voor langs de Rode Zee kust, schijnt de zon uitbundig en is het aantal dagen dat er geen zomerse temperaturen gehaald worden vrij beperkt, ideaal dus voor golfers. In deze regio’s vinden we dan ook veel goede tot zeer goede 5-sterren resorts al dan niet met hun eigen golfbaan.

Op dit moment liggen er in deze omgeving maar drie golfbanen maar wordt er reeds hard gewerkt om dit aantal snel uit te breiden. De banen die aan de Rode Zee en de lagunes zijn gelegen zijn ontworpen door mensen als Gary Player, Gene Bates en Fred Couples en zijn stuk voor stuk prachtrige banen om te spelen waarbij de invloed van de zee en de wind aanzienlijk kan zijn. We kiezen er voor om ons aanbod voor dit moment te beperken tot deze streken. Hier is toerisme de hoofdbron van inkomsten en is van enige onrust geen sprake. Het personeel en de lokale bevolking ontvangen u graag en zorgen ervoor dat u een onvergetelijke golfvakantie beleefd.

hi-res-el-gouna-general-view-dusk

El Gouna

El Gouna is een in 1989 kunstmatig aangelegde luxueuze stad, gelegen aan de Rode Zee in Egypte, met...

Meer informatie

soma-05

Soma Bay

Soma Bay is een kust resort aan de Rode Zee in Egypte, 45 km ten zuiden van Hurghada...

Meer informatie

Klimaat

Egypte heeft een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters. Het hele jaar door zijn er binnen hetzelfde etmaal grote temperatuurverschillen. Het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur in hetzelfde etmaal ligt in de woestijn meestal zo rond de 20 graden. In de hoofdstad Caïro en in de badplaatsen langs de Rode Zee zijn deze verschillen kleiner; daar is het verschil binnen één etmaal slechts zo'n 11 tot 15 graden (gemiddeld). Zeewater - In de eerste drie maanden van het jaar is het zeewater op z'n koelst met "slechts" 21 tot 22 graden. Daarna loopt de watertemperatuur snel op naar waardes van 28 tot soms zelfs 29 graden in de maanden augustus en september. Niet alleen aangenaam voor duikers en snorkelaars, maar ook voor de zwemmers en beoefenaars van andere watersporten Winterzon - De winters zijn aangenaam en langs de Rode Zee kust zeer zonzeker. Met temperaturen tussen 20 en 30 graden in de periode november tot en met maart is Egypte een uitstekende winterzon bestemming.